Fraude

Niet alleen sommige genetici  (Hwang Woo-suk uit Zuid-Korea), maar ook sommige medici (met dank aan de farmaceutische industrie) zijn gevoelig voor geld en roem, en plegen zo nu en dan plagiaat of frauduleren met gegevens, sommige chemici weten er ook raad mee. Een Indiase professor Chiranjeevi van de Sri Venkateswara University (SVU) in Tirupati, maakte het wel heel bont. Volgens de Chemical & Engineering News (C&EN) zou hij in meer dan 70 publicaties gepubliceerd in gewone peer-reviewed chemische tijdschriften (waaronder Elsevier uitgaven) plagiaat hebben gepleegd. Opnieuw blijkt dat peer-review niet waterdicht is. Fraude op zulke grote schaal zou in de toekomst mogelijk beter te doorzien zijn volgens C&EN door gebruik te maken van eTBLAST. Het aardige is dat eTBLAST ook gebuikt kan worden om PubMed te doorzoeken. Zou kun je er ook makkelijk achter komen wie in de medische wereld andermans publicaties/abstracts overschrijft.

Advertenties

Eén reactie to “Fraude”

  1. Haddock Says:

    De wetenschap zelf komt voor uit het menselijk denken en het menselijk denken is opvallend eenzijdig op haar kortzichtige voordeel vanuit het beloningssysteem en haar evolutie gebaseerd.
    Wetenschap en het menselijk stereotyp denken daarachter zou zelf onafhankelijk wetenschappelijk onderzocht moeten worden opdat het bedrog aan onszelf duidelijk wordt.
    Maar dat is taboe.we hebben hier een gedrags en verdringinsprobleemprobleem van ongekende grootte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: