Del.icio.us

Del.icio.us is net als Connotea een hulpmiddel om je favoriete websites, open access documenten te verzamelen en te ontsluiten. Onafhankelijk van je werkplek of vakantieadres in te zien, te veranderen, aan te passen, enz. Dat is reuze handig.
Alleen met het rubriceren heb ik wat moeite. Met het rubriceren of catalogiseren of taggen of hoe je het ook wilt noemen niet zo zeer, maar wel met de trefwoordkeuze. Als je niet oppast zit je met massa’s trefwoorden of tags opgescheept, en kun je nog steeds niets vinden. Van te voren moet een keuze worden gemaakt: enkelvoud of meervoud, engelstalige of nederlandse trefwoorden.
Spoetnik heeft duidelijk voor meervoud gekozen, alhoewel er diverse uitzonderingen zijn, zoals conversie. Sommige termen laten zich niet zo makkelijk omzetten in een meervoud, zoals del.icio.us, rss, flickr of web 2.0.
Zelf heb ik wel wat favoriete websites in een del.icio.us account gezet, maar door de veelheid aan onderwerpen is de trefwoordenlijst behoorlijk groot geworden en moet ik opppassen dat die niet uit de hand loopt. Hetzelfde geldt voor mijn Connotea-account, waar ik meer vaktechnische websites bewaar. Connotea is in principe meer bedoeld voor publicaties op ht web, maar je kunt hier ook websites bewaren.

Advertenties

Eén reactie to “Del.icio.us”

  1. Del.icio.us (2) « Debibliotheker’s Weblog Says:

    […] Debibliotheker’s Weblog Over Spoetnik, medische bibliotheken en andere zaken « Del.icio.us […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: