ticTOC

De Joint Information Systems Committee (JISC), een Engelse club die het gebruik van ICT in het onderwijs en research promoot (vergelijkbaar met SURF?), heeft de beta versie van een RSS hulpmiddel gelanceerd: ticTOC. Op deze website bestaat de mogelijkheid om naar tijdschriften te zoeken en meteen daarop met één muisklik een RSS abonnement op de Table Of Contents te nemen (vandaar ticTOC). Je kunt browsen op tijdschrifttitel en op uitgever.
Inmiddels zitten er ruim 6300 tijdschrifttitels in. Niet alle belangrijke uitgevers zijn vertegenwoordigd. Zo kon ik LWW niet vinden, en bij Wolters-Kluwer kwam alleen Circulation te voorschijn. Elsevier gaf veel te weinig tijdschriften, slechts 20. Dus daar valt nog wel wat te verbeteren. Onze Franse collega bloggers uit Rouen waar ik bericht over ticTOC tegen kwam, klaagden dat met name Franstalige tijdschriften niet beschikbaar waren met ticTOC.
Maar als alle kinderziekten eruit zijn, is dit een mooi hulpmiddel om op één plek al je RSS feeds van tijdschriften te beheren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: