Congrestijd

De vakantie is voorbij en het congresseizoen nadert weer. Het OCN2008 komt er aan op 7 en 8 oktober (lees bijvoorbeeld over de voorbereidingen van de Bibaholic), maar ook niet onbelangrijk is vlak daarvoor (3-7 oktober) het Cochrane Colloquium in Freiburg.
Ook voor informatiespecialisten en medisch bibliothecarissen is dit een interessant congres met een uitgebreid wetenschappelijk programma. Veel ‘oral sessions’, ‘poster sessions’, ”keynote speakers en plenary sessions enz.
Voor de literatuuronderzoekers onder ons is postersession 16 interessant, evenals oral session 5 over Searching and Information retrieval. Maar er is ook veel te leren over statistiek, methodologie, de impact van (Cochrane) reviews.
Het zal duidelijk zijn dat ik dit jaar het OCN oversla en naar Freiburg afreis.

3 september 2008
Nog een aanvulling op potentieel interessante congressen. Van 12-15 november 2008 is er in Cordoba, Spanje de 6de Biennal Joanna Briggs Colloquium tegelijkertijd met het 12de International Nursing Research Conference.
Het Joanna Briggs Institute “is an International not-for-profit Research and Development Organisation specialising in Evidence-Based resources for healthcare professionals in nursing, midwifery, medicine, and allied health. With over 54 Centres and groups, servicing over 90 countries, The Joanna Briggs Institute is a recognised global leader in Evidence-Based Healthcare.”

Advertenties

Eén reactie to “Congrestijd”

  1. Edwin Says:

    Ik vind het echt een verschrikking dat er zoveel congressen zijn in drie maanden. Je kunt gewoon niet alles bezoeken. Ik hoop maar op goede verslagen hier en daar. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: