Mijn blog

Een week geleden vroeg Wow!ter aan 90 mede-bloggers, wat de reden is om het web op te gaan en om een blog te schrijven en bij te houden, en wat hij over mijn blog kan vertellen.
Aanleiding om te starten was de Spoetnik-cursus in februari van dit jaar. Echte reden om te bloggen was dat er op mijn vakgebied zo weinig wordt geschreven (in het Nederlands), zoals over het zoeken in medische databases, het maken van zoekstrategieën voor medisch onderzoek en voor het schrijven van (systematische) reviews. Het is op zich logisch dat de meeste aandacht uitgaat naar bibliotheken en bibliotheekperikelen, maar ik miste toch de meer specialistische kennis en kunde.
Ik schrijf stukjes om collega’s te attenderen op ontwikkelingen op vakgebied, EBM, Cochrane, zoeken in met name PubMed. Soms signaleer ik dingen uit het nieuws, waarvan ik hoop dat anderen daar hun voordeel mee kunnen doen, zoals bijvoorbeeld de overname van UptoDate door Wolters, en Dialog door ProQuest. En ik schrijf stukjes als geheugensteuntje voor mijzelf.

Ik schrijf niet om bovenaan een hitlijst te komen. Ik ga dan ook niet in het Engels bloggen. Geen persoonlijke ontboezemingen ivm mijn privacy, weinig plaatjes en dingetjes om de site leuker te maken, en geen eindeloze verhalen. Ik probeer zoveel mogelijk voor kwaliteit te gaan en niet voor kwantiteit.
Sinds de Spoetnik-cursus voorbij is, zijn ook de reacties navenant minder geworden. Dus wie mijn lezers precies zijn, weet ik niet. Maar dat ze er zijn, moge duidelijk zijn. Mijn populairste blog gaat over het zoeken in PubMed en het wel of niet MeSH-termen gebruiken. Dit naar aanleiding van een lezing van Geert van der Heijden. Niet zo verwonderlijk, want de hele discussie heeft onder de vakgenoten aardig wat stof doen opwaaien.
Veel succes Wow!ter met je presentatie op de OCN. Jammer genoeg kan ik er niet bij zijn. Ik hoop alle details op je blog en wiki terug te vinden.

Advertenties

3 Reacties to “Mijn blog”

  1. WoW!ter Says:

    Natuurlijk is het meeste straks op mijn blog terug te lezen. Ook een link naar dit verhaal.

  2. Faridi Says:

    Ik lees jouw blog regelmatig en inderdaad, het heeft hele nuttige tips!

  3. Dymphie Says:

    Ik denk dat je echt de kern raakt: tips over zoeken blijven best spaarzaam, dus is het zeker zaak om die mee te delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: