My NCBI

 My NCBI van Pubmed heeft een andere look-and-feel gekregen. Het is ziet er mooi strak uit. Jammer voor alle cursussen en boekjes, die zijn nu helemaal ouderwets geworden.


Na inloggen heb je nu meer mogelijkheden om te gebruiken: je kunt nu meteen de zoekfilters van Pubmed opzoeken bijvoorbeeld, zonder eerste terug te hoeven naar een ander scherm. Ook kun je direct doorlinken naar Books of naar PubChem Substance.

Advertenties

2 Reacties to “My NCBI”

  1. Faridi Says:

    Wegens succes is zojuist van het boek ‘Praktische handleiding PubMed’ is alweer een tweede, licht herziene uitgave verschenen van de 2e herziene druk uit 2008. Hierin is o.a. de vernieuwde Automatic Term Mapping opgenomen en er staat ook een klein onderdeel over RSS. Natuurlijk staat de nieuwe MyNCBI er nog niet in. Er zijn volgens mij een aantal nadelen aan de vernieuwde MyNCBI. Heb je bijvoorbeeld eerder titels in de ‘Collections’ in MyNCBI opgenomen, dan kun je deze set niet meer in 1 keer oproepen, zoals vroeger wel het geval was. Ook kun je nu niet meer de gehele zoekstrategie zien als je bent ingelogd en klikt op ‘Save Search’ (zonder dat je echt gaat ‘saven’. Voorheen kon je nog even kijken wat voor termen achter de setnummers stonden. Je kon toen dus nog een snelle blik werpen op een complexe zoekactie met alleen #-nummers(zonder het meteen op te slaan).

  2. Nogmaals My NCBI « de Bibliotheker’s Weblog Says:

    […] My NCBI In een vorig bericht heb ik geschreven over de nieuwe lay-out van My NCBI binnen PubMed. Inderdaad, de site is prachtig […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: