Nogmaals My NCBI

In een vorig bericht heb ik geschreven over de nieuwe lay-out van My NCBI binnen PubMed. Inderdaad, de site is prachtig en eenvoudig van opzet, maar de handigheid ten opzichte van de vorige versie is slechter geworden.
Om nu naar je Saved searches te gaan, moet je eerst op My NCBI inloggen (dit is iets simpeler geworden, je hoeft nu niet perse op login te klikken, maar kunt ook de Enter-toets gebruiken) en daarna te openen. Tot zover geen nieuws.
Na nogmaals klikken op My NCBI, om echt in het menu te komen, moet je op Saved Searches klikken. Dit is nog steeds conform de vorige versie. Als je dat heb gedaan kom je in een scherm waarin alle searches uitgebreid staan opgesomd met complete zoekstrategie. Niet echt overzichtelijk. Om dat als een gewone lijst eruit te laten zien moet je op ‘Manage my Saved Searches’ klikken. De lijst die nu verschijnt is van oud n aar nieuw in plaats van nieuw naar oud. Om een zoekactie te doen moet er op de desbetreffende strategie worden geklikt. Er zijn dus een aantal klik-stappen bijgekomen.
Verder is het onhandig om terug te keren naar de History of naar je laatste zoekscherm met resultaten. Je komt nu op de beginpagina terecht.
Binnenkort komen er weer een aantal nieuwe features bij volgens NLM: je kunt er straks voor kiezen of je wachtwoord wordt bewaard bijvoorbeeld. Zie het NLM bulletin Coming Soon to My NCBI: New Features, New Navigation, and My Bibliography hierover. Afwachten maar weer wat voor verrassingen dat oplevert.

Advertenties

Eén reactie to “Nogmaals My NCBI”

  1. My NCBI opnieuw « de Bibliotheker’s Weblog Says:

    […] de Bibliotheker’s Weblog Over medische informatie, EBM en andere zaken « Nogmaals My NCBI […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: