Veranderingen bij Pubmed

In het laatste nummer van NLM Techical Bulletin staat een aankondiging dat Pubmed er anders uit komt te zien. Wanneer alles plaats gaat vinden, staat helaas niet in het bericht over Redesign. Ook staat er in hetzelfde bericht dat de Single Citation Matcher niet verdwijnt als zoekoptie binnen PubMed. Er deden hierover enkele geruchten de ronde.

Een andere vernieuwing is dat je in MyNCBI je eigen verzameling Collections en/of Bibliographies, kunt delen met anderen. Default is ‘Private’, en dit kun je eenvoudig omzetten naar ‘Public’.
Nieuw is ook dat je nu in My NCBI je eigen zoekfilters kunt bewaren. Dit zijn als je naar de PubMed voorbeelden kijkt, zoekstrategieën die maar uit een paar termen bestaan. Dit komt naast de al lang bestaande Saved Searches. Voor zoekacties, die geregeld herhaald moeten worden, kan dit handig zijn. Je kunt er maar vijf bewaren in My Filters. Of het veel toevoegt aan de Saved Searches, weet ik nog niet. Eén en ander valt na te lezen in het bericht over: Share Your PubMed® Collection and Customize Filters with My NCBI

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: