Het nieuwe PubMed

Er is heel wat over geschreven: over de nieuwe PubMed interface. Op de Medlib-lijst werd vaak aangevoerd dat deze versie moeilijker is te doorgronden dan de oude versie, zoals die nog steeds op het web staat, en dat artsen naar de zoekmachine Google worden gejaagd. Immers via Google kun je ook PubMed doorzoeken. Of gaan de alternatieve pubmed-zoekmachines, zoals Novoseek, Gopubmed en PubReminer aan inpact winnen?
Na een tijdje de nieuwe interface te hebben gebruikt vind ik de onvriendelijkheid voor gebruikers wel mee vallen. Alhoewel ik nog steeds niet gecharmeerd ben van het vele klikken om de History en de Details van de search op te roepen. Evenals het verstoppen van de Mesh-pagina. Oplossing voor het laatste probleem is een vaste pagina als favoriet opslaan, en die los gebruiken naast de zoekpagina zelf. Dit is echt  geen verbetering. Wanneer de oude interface uit de lucht wordt gehaald, is voor zover ik weet nog niet bekend gemaakt. Ook in het laatste nummer van NLM-bulletin, helemaal gewijd aan de nieuwe interface kon ik hierover niets vinden.
Het zoeken zelf is gelukkig niet veranderd: Please note that search processing, including Automatic Term Mapping, has not changed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: