Publicatiefrequentie CDSR

Deze week werd bekend dat de publicatiefreqeuentie van de Cochrane Database for Systematic Reviews omhoog gaat van 4x per jaar naar elke maand. En dat met ingang van 2010. De Editor-in-Chief van de Cochrane Library, David Tovey, stuurde het bericht per e-mail rond.
De aankondiging van deze versnelde publicatie kan ik jammer genoeg nog niet op de website van Cochrane zelf terugvinden. Het is trouwens wel terug te lezen op de website van de Information Management System (IMS) website van de Collaboration.
Het is een goed idee om systematische reviews sneller uit tegeven. Dit geldt zowel voor de Review groepen, die in het vervolg minder hectisch achter allerlei deadlines aan hoeven, als voor de auteurs.
Als je een deadline niet haalt, dan haal je die wel van een maand later, i.p.v. drie maanden later. Ook wordt er versneld meer evidence gepubliceerd. Voor auteurs is het ook leuker dat hun manuscript sneller voor iedere geïnteresserde beschikbaar komt, en dat er geen drie maanden tussen indienen van de laatste versie en het werkelijke publiceren in de Cochrane Library zit.
Jammer genoeg betreft het niet CENTRAL, Cochrane Central Register of Controlled Trials. Deze wordt voorlopig nog steeds 1x per drie maanden vernieuwd. Dit hangt samen met de veranderingen die op stapel staan voor de trial registers, die door de meeste review groepen worden onderhouden, en waarvan de nieuwe data in CENTRAL wordt geupload. Daar komt ook een nieuw systeem voor. De voorbereidingen daartoe zijn inmiddels in volle gang.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: