Klagen helpt

Pubmed heeft een aantal kleine veranderingen doorgevoerd die het leven van een informatiespecialist veraangenamen. Zo is er nu boven aan de zoekpagina een link verschenen naar de Limits-pagina.

En als je Limits gebruikt staat er nu altijd op de resultatenpagina dat Limits is geactiveerd. Dan is het dus altijd inzichtelijk dat de Limits aanstaan. Je kunt de Limits daar ook verwijderen dan wel aanpassen.

Ook is de zoeken op datum bij de Limits-optie gewijzigd naar zoals het voorheen met de oude lay-out van PubMed was.

Je kunt weer een datum-range opgegeven zonder dat er tot het jaar 3000 wordt gezocht. Ik heb de helpdesk van PubMed o.m. daarover aangesproken (zie één van mijn vorige berichten hierover), en meer collega’s hebben hierover geklaagd.

Ook moet je iedere keer als je de MeSH-termen van een record wilt bekijken, het menu Publication Types, MeSH terms, Secondary Source ID moet openklappen. Als je dit vervelend vindt, kun je dat aanpassen in MyNCBI, maar dan moet je eerst aanmelden/inloggen. Bij Preferences kun je dit wijzigen.
Het downloaden van records naar een lokale file zou ook verbeterd moeten zijn, je kunt weer ‘eindeloos’ veel records downloaden. Binnenkort ga ik het uittesten: zo’n 2700 records moeten uit PubMed worden opgevraagd ..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: