Cochrane Library issue 3

Volgende week, om precies te zijn de 17de, komt issue 3 van de Cochrane Library uit. Op zich is dat niet ongewoon, maar in dit geval verandert niet alleen de inhoud, maar ook de lay-out. Ook de Cochrane Library ontkomt niet aan een restyling.
Volgens de berichten worden nieuwe opties gelanceerd, zoals een browse-functie in de Cochrane Database of Systematic Reviews, er komt een Editorial (jawel), en navigatie zou eenvoudiger dan wel overzichtelijker moeten worden. Ik denk dat het een goede zaak is om de site wat op te poetsen, want erg inzichtelijk was de website niet voor (incidentele) eind-gebruikers.
Daarom wordt er ook splitsing aangebracht in  gebruikers van de Cochrane Library: “gewone” bezoekers en bezoekers die binnen de Cochrane Collaboration actief zijn. De focus was in ieder geval om de website simpeler te maken en voor iedereen gebruiksvriendelijker.
Ik ben benieuwd. Hopelijk hebben de webontwerpers wat beter nagedacht dan die bij PubMed, waar na lancering van de restyle een lawine van commentaar (en ook terecht commentaar) loskwam. Volgende week weten we meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: