Redesign Cochrane Library

De Cochrane Library heeft een nieuwe uiterlijk gekregen. Het ziet er net zo fris uit als het nieuwe Pubmed;  ook blauw. Kennelijk hoort dat bij een gerenomeerde database. Alles wat op de vorige versie stond staat nu ook op de voorpagina, alleen wat anders geordend, en met meer mogelijkheden.
Onder Sign Up, kun je je aanmelden voor RSS feeds voor Editorials, Special Collections en Highlights of New and Updated Cochrane Reviews. Ook zit daar een knop onder om je aan te melden voor de Cochrane Journal Club. Ik weet niet met welke frequentie de Journal Club uitkomt, maar inmiddels is nummer 6 uit over een astma onderwerp: Regular treatment with formoterol and an inhaled corticosteroid versus regular treatment with salmeterol and an inhaled corticosteroid for chronic asthma: serious adverse events.
Aan de linkerkant van Cochrane Library pagina, kun je browsen op onderwerp, en zo snel achter reviews komen over een bepaald onderwerp. Het aantal dat achter een onderwerp genoemd staat geeft inzicht in de hoeveelheid reviews die over dat onderwerp zijn verschenen.
Er zijn ook links om direct naar de pagina kunt gaan om in de Cochrane Database of Controlled Trials (Central) te zoeken. Je komt dan op de ouderwetse advanced zoekpagina uit, maar in plaats van default All databases, staat nu standaard Central aangevinkt.
Wat ik wel wat hinderlijk vind, is dat nergens zichtbaar is in welk issue van de Cochrane Library je nu aan het zoeken bent. Dat ligt aan het feit dat Central maar 1 x per 3 maanden wordt bijgewerkt (dus dan krijg je issue 1-4), en de database met reviews (CDSR) en protocols elke maand (issue 1-12). Wiley werkt aan het probleem. Om nu achter het issue-nummer te komen in CDSR moet je een protocol of review openen, en daar is in de bibliografische gegevens het issuenummer te vinden.
Het ‘simpele’ zoekbalkje is verplaatst naar de linkerkant. Aan het zoeken zelf is in de Cochrane Libary niets veranderd, net zo (on)handig als voorheen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: