Gebruik van de Cochrane Library

Uiteraard is het lastig om het gebruik van de Cochrane Library te meten. Naaste de webversie, kun je de Cochrane library ook benaderen via Ovid en andere webplatforms, en DVD’s. Toch heeft Wiley, de uitgever van de Cochrane Library opnieuw een poging gewaagd om de frequentie te turven.
Over 2008 werd wereldwijd volgens de Wiley statistieken iedere 2 seconden een search uitgevoerd, iedere 3 seconden een abstract opgevraagd en iedere 4 seconden werd een full text gedownload.
Recentelijk zijn de data voor 2009 bekend gemaakt. Ten opzichte van 2008 is het gebruik met maar liefst 19% toegenomen. Citaat: “we estimate that there was a search on The Cochrane Library every 1 second, an abstract viewed every 2 seconds and a full text review downloaded every 3 seconds in 2009. “ Dat zijn toch indrukwekkende cijfers.

En het review dat het meest in 2009 werd bekeken was: Interventions for treating obesity in children, met auteurs uit Nederland (Beatrix Kinderziekenhuis, onderdeel van UMC Groningen). Een heel relevant onderwerp.

Tot slot nog de top-25 reviews, waarvan de full text is opgevraagd, over de periode 2005-2009. Deze zijn te vinden onder het kopje Usage data op de Website Updates pagina van de Cochrane Library. Ze zijn per jaar inzichtelijk gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: