Academic Reference software

Gisteren was het AMC symposium. Voor wie er niet geweest is, heeft een leuke onderhoudende middag gemist en na afloop uitstekend Italiaans eten.

Drie sprekers waren uitgenodigd om wat over hun onderzoek te vertellen en de relatie met de bibliotheek, en als laatste trad Taante op. Eén uitspraak van haar: God heeft de witte mens de klok gegeven en de zwarte mens de tijd.
Zoals gezegd het was onderhoudend. Maar toch liet kinderarts Felix Kreier zien hoe hij met documenten omgaat. Geen Reference Manager, maar Pages. Nog nooit van gehoord. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want Pages is gemaakt voor Apple machines en draait niet onder Windows. Helaas, helaas. Het zag er heel mooi uit, gebruikersvriendelijk. Je kunt in artikelen zelf zinnen en alinea’s geel maken en aantekeningen toevoegen (heb ik begrepen).Het heeft wel wat van Mendeley. Misschien dat iemand wat dieper op beide programma’s in kan gaan en wat ze beide wel en niet kunnen.

Op de laatste web&Z bijeenkomst zijn dit soort programma’s ook ter sprake gekomen, en Bianca Kramer en Irene Gijselhart kwamen nog met de volgende softwareoverzichten:
http://blogs.nature.com/mfenner/2010/02/22/there-is-still-so-much-to-learn-in-reference-management (Refworks, Zotero, Cite-U-Like, Mendeley, Endnote)
http://www.dmoz.org/Reference/Libraries/Library_and_Information_Science/Technical_Services/Cataloguing/Bibliographic_Utilities/ Een heel uitgebreid overzicht van ‘alle’ softwareopties

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: