Impactfactor Cochrane review

Thomson ISI heeft de impactfactor voor 2009 gepublisceerd. De Cochrane Database of Systematic Reviews (CDSR) heeft een impactfactor van 5,653 en staat nu op plaats 11 in de ISI categorie Medicine, General & Internal. Ter vergelijking: voor 2008 was de impactfactor 5,182 en stond het op plaats 12 van de 107 tijdschriften, en in 2007 toen de CDSR voor het eerst een impactfactor kreeg werd deze op 4,654 vastgesteld. Een mooi resultaat.
Nadere uitleg over de impactfactor en een vergelijking met andere tijdschriften is op een pagina van de Cochrane Library te vinden.
Zoals iedereen weet zegt een impactfactor niet alles, maar veel auteurs kijken toch stiekem naar dat getal en willen graag in een tijdschrift publiceren met een hoge impactfator. Kennelijk heeft dat een hogere status dan publiceren in een blad dat minder hoog scoort.
Inmiddels is issue 6 van de CDSR uit en daarin is opnieuw een review gepubliceerd van de Cochrane Childhood Cancer Group, over urate oxidase. Ik kan alvast verklappen dat er dit jaar nog een paar verschijnen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: