Clinical Knowledge Summaries

Sinds een paar maanden krijg ik van de NHS uit Engeland een overzicht in mijn mailbox over verschillende medische onderwerpen. De NHS noemt dit Clinical Knowledge Summaries (CKS). In het augustus ‘nummer’ komen b.v. Analgesia – mild-to-moderate pain (new) , Breathlessness (new), Corticosteroids – topical (skin, nose and eyes) (new) en Hypercalcaemia (new) aan bod

Het zijn of nieuwe onderwerpen of updates van een reeds bestaande samenvatting. Zo zijn er o.m. van de volgende onderwerpen (clinical topics)  CKS beschikbaar: carciovascular, gastrointestinal, infections, preventive medicine en palliative care.

Onder Cardiovasculare worden over o.m. de volgende onderwerpen een samenvatting geschreven: angina, CVD risk assessment en hypercholesterolaemia.

Als je een onderwerp nader wilt bekijken, is een simpele klik voldoende om een kort overzicht van de ziekte en ziektebeeld te krijgen. Onderaan die webpagina staat nog een link “In depth” waar nog meer informatie te krijgen is. Trouwens de database is ook met trefwoorden doorzoekbaar.

Het is een goede bron om eens doorheen te lopen voor algemeen medische problemen. Je moet je wel eerst registreren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: