Promoten

Bibliotheken wordt het van twee kanten moeilijk gemaakt om met het budget rond te komen. Aan de ene kant de personeelskosten, die stijgen, en aan de andere kant de abonnementskosten die jaarlijks ook vaak een flinke prijsstijging laten zien. Met daarbij de alom gehoorde uitdrukking, dat tegenwoordig toch alles te vinden is op het internet en dan gratis, maakt het bestaansrecht van een bibliotheek lastig.

Afgelopen week werd ik op een film geattendeerd, die een positieve kijk geeft op de (medische) bibliotheek, en uitstekend geschikt is als promotiemateriaal, maar ook om ideeën op te doen om de eigen bibliotheek onder de aandacht te brengen en om uit te dragen wat de bibliotheek voor haar klanten kan betekenen. Dit is de link: http://vimeo.com/14738629

Een andere film op You tube, die ik ander de aandacht wil brengen, is Evidence Aid. Een film over hoe de Cochrane Collaboration kan helpen bij rampen.

En voor de mensen die in een open access omgeving willen publiceren: er is een (voor mij althans) nieuwe mogelijkheid bij gekomen: WebMedCentral. Uit hun wervende e-mail:

WebMedCentral is a unique portal for rapid and free dissemination of biomedical knowledge through Post Publication Peer Review. It offers:

  • Guaranteed publication of your research within 48 hours of submission
  • No pre publication screening
  • Peer review takes place post publication in an open and transparent manner
  • No cost to authors or readers

Klinkt goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: